A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки
Жашківської міської ради Черкаської області

ОБЛАСНА АКЦІЯ-СПОГАД "ЗИМА ЗМІНИЛА НАС", ПРИСВЯЧЕНА ВШАНУВАННЮ ПОДВИГУ УЧАСНИКІВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

Дата: 01.03.2021 12:23
Кількість переглядів: 150

В лютому місяці проходила Обласна акція-спогад "Зима, яка змінила нас", присвячена вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увінчанню пам'яті Героїв Небесної Сотні, учасницею якої стала вихованку туристичного клубу "Блудний Грунь" Мусійчук Ангеліна.

Вона виконала роботу: «Відео-інтерв’ю з учасником подій на Майдані».

«Майдан»

Цей проєкт – відверта історія настоятеля храму Святого Великомученика Димитрія Солунського в м.Жашків, учасника Революції Гідності, волонтера, військового капелана – Тараса Левицького.

Він був поміж тих, хто відстоював цінності Майдану. Він щиро говорить про свій страх і не менш щиро захоплюється тими, хто сміливо вистояв. І з особливим співчуттям говорить про тих, хто загинув у, здавалося б, мирній акції.

Як і чимало послідовників Майдану, отець Тарас пізніше став волонтерити, підтримуючи воїнів АТО/ООС, також став військовим капеланом (першим на теренах Жашківщини, який відбував ротацію; служив у підрозділі «Айдар»). Він звів храм на честь покровителя воїнства Димитрія Солунського та у пам’ять загиблих атовців, де свято береже ікону, подаровану матір’ю Віталія Кравченка (першого загиблого атовця родом із Жашкова).

Свою історію отець Тарас розповідає 8-річній дівчинці. Ясна річ, для неї багато чого залишається незрозумілим: чому стріляли в беззбройних людей? Чому, попри страх перед смертю, мітингувальники залишалися на майдані? Чому, врешті, все відбувалося так несправедливо?

Їй потрібно буде ще чимало часу, щоб осягнути ті події та отримати відповіді на всі свої питання. Але зустріч із служителем церкви, котрий має серце боголюба й патріота, залишить слід в її пам’яті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора