A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки
Жашківської міської ради Черкаської області

У Жашкові запрацювала секція з шахів

Дата: 05.09.2018 14:13
Кількість переглядів: 410

На базі Жашківської спеціалізованої школи №1 запрацювала секція із шахів. Керівник секції – тренер Жашківського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки, триразовий чемпіон Жашківського району з шахів Сергій Дробот.

Пан Сергій захопився шахами у 6-річному віці. І вважає, що ця гра посильна дітям навіть молодшої ланки, тому записує до гуртка і наймолодших школярів, котрі залюбки прибігають сюди ледь не на кожній перерві. На сьогодні виявили бажання займатися шаховим спортом близько сотні осіб – і це тільки діти. А є чимало дорослих, охочих навчитися грати та знайти собі достойного суперника.

«Шахи – особливий вид спорту, - зауважує Сергій Дробот. – Він дозволяє проявити себе, продемонструвавши стресостійкість, стриманість. Шахи – це не тільки аналітика, вміння прорахувати гру на кілька ходів уперед. Ця гра виховує усидливість, самоорганізацію, пам’ять, уяву, логіку».

Навчанням дітей деякий час Сергій Дробот займався добровільно і необхідне шахове приладдя купував за власний кошт. А оскільки шахи викликали жвавий інтерес дорослих і дітей, дитячо-юнацьким клубом фізичної підготовки (директор – Дмитро Мазур) створено відповідну секцію. Жашківською міською радою виділено кошти на закупівлю 8 дощок для шахів, 8 шахових наборів, 12 шахових годинників та 3 призових набори шахів.

А відділом культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міськради організовано турнір: 10 лютого  охочі випробувати свої сили у грі в шахи можуть взяти участь у Першості Жашківської міської об’єднаної громади, що проходитиме у читальній залі Центральної районної бібліотеки (початок – о 10:00). Чемпіонат відкритий, тож  запрошено шахістів і з інших районів.

Довідково: секція із шахів працює у вівторок, середу, четвер, п’ятницю з 13:00 до 18:00 на базі Жашківської спеціалізованої школи №1.

За повідомленням Жашківської міськради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора