A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки
Жашківської міської ради Черкаської області

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ З ПАНКРАТІОНУ.

Дата: 19.11.2021 10:51
Кількість переглядів: 115

   З 15 по 18 листопада 2021 року в м. Харків у спорткомплексі «Локомотив» відбувся Чемпіонат світу з панкратіону.

  Вперше Україна стала господаркою одного з найбільших турнірів з боротьби «панкратіон», розвитком якої займається одна з найпотужніших міжнародних олімпійських федерацій United World Wrestling (UWW).

  «Упродовж двох років тривала боротьба за право прийняти Чемпіонат світу 2021 року, адже чимало країн прагнуть бути причасними до руху змішаних єдиноборств з античною і героїчною історією панкратіону. Україна виграла право проведення світової першості з панкратіону у протистоянні з такими країнами, як Греція, США, Росія, Італія», – розповів президент Національної федерації панкратіону України Олександр Мандрік.

  Панкратіон – давньогрецький вид змішаних єдиноборств, який був представлений у програмі Олімпійських ігор античності.

    Що спільного у Піфагора, Платона, Аристотеля та сучасної людини ?  Прагнення до гармонії розумового та фізичного розвитку. Сучасних філософів і мудреців Стародавньої Греції об'єднує невпинний потяг до самопізнання як через духовне, так й через фізичне. Платон, Піфагор, Плутарх і Аристотель об'єднували свої видатні наукові праці з перемогами на Олімпійських іграх. Всі вони займалися панкратіоном – єдиноборством, яке допомагає набути досконалості та єдності тіла і духу.

  Нагороди першості світу 2021 року розіграли дорослі, юніори і кадети в чотирьох розділах панкратіону – традішн, фул, палезмата, полідамас.

  Сбірна України, в тренерський склад якої входить керівник гуртка «Панкратіон» ДЮКФП Москаленко Сергій Васильович, стала кращою в командному заліку Чемпіонату Світу з панкратіону!

  На сьогодні національна команда України з панкратіону є 9-разовим чемпіоном світу та 10-разовим чемпіоном Європи.

 

Вітаємо наших спортсменів  та всіх  причетних до перемоги !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора