A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки
Жашківської міської ради Черкаської області

ЗВІТ ДИРЕКТОРА ДЮКФП ЗА 2019-2020 Н.Р.

Дата: 26.06.2020 13:51
Кількість переглядів: 389

                                             ЗВІТ

ДИРЕКТОРА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОГО КЛУБУ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЗУРА ДМИТРА ВОЛОДИМИРОВИЧА

1. Загальні відомості.

  Дитячо- юнацький клуб фізичної підготовки Жашківської міської ради знаходиться на базі СПШ №1 по вулиці Миру, електронна адреса – Zhdykfp@ukr.net.

Засновником ДЮКФП з 2018 року виступає місцевий орган державного управління освітою. ДЮКФП має власний статут. Фінансування клубу здійснюється відділом освіти.

При  дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки  працює 11 гуртків, 23 групи, які своєю роботою охоплюють 350 учнів.

Вікова категорія вихованців- учні від 5-18 років.

 

Основними напрямками діяльності ДЮКФП є:

 

  •  оздоровчий
  • фізкультурно-спортивний
  • туристсько-краєзнавчий
  • військово-патріотичний

 

     В гуртках ДЮКФП задіяні діти шкіл м. Жашкова та сіл  ОТГ та району.

Гуртки проходять на базі ДЮКФП та шкіл №1,№2, №3, №4, №5, Скибинської ЗОШ  та Жашківського кінного заводу .

          Обовязковими видами оцінювання навчальних досягнень є участь вихованців та їх робіт у різного рівня конкурсах, турнірах, змаганнях, фестивалях.

 

Працівники ДЮКФП  охоплюють вихованням :

  1. творчо-обдарованих дітей;
  2. дітей-сиріт та дітей з прийомних сімей;
  3. дітей з малозабезпечених сімей;
  4. дітей з неповних сімей;
  5. дітей-напівсиріт;
  6. дітей-чорнобильців;
  7. дітей з багатодітних сімей;
  8. дітей-інвалідів;
  9. дітей з девіантною поведінкою, що стоять на внутрішкільному контролі.

10.дітей учасників АТО.

Подальшого розвитку набула така конкурсна форма роботи:

 

- змагання з пауерліфтінгу, панкратіону, дзюдо, боксу, шахів, верхової  їзди.

- змагання з техніки пішохідного туризму у  приміщеннях серед учнівської молоді та міські змагання зі спортивного орієнтування серед школярів «Жашківська весна»;

- відкриті змагання клубу юних друзів прикордонників «Пошук»;

- майстер-класи за інтересами в пришкільних таборах міста та району;

 

    ДЮКФП планує свою роботу з урахуванням реалізації основної педагогічної проблеми: «Пошук та підтримка здібних, обдарованих та талановитих дітей в оволодінні різними видами творчої діяльності, всебічним їх розвитком та завданнями щодо організації змістовного дозвілля учнів загальноосвітніх закладів Жашківської ОТГ протягом навчального року».

 

Головним завданням педагогічного колективу в  2019-2020 навчальному році є:

-пошук та підтримка здібних,обдарованих та талановитих дітей;

-організація дозвілля гуртківців , пошук його нових форм;

-профілактика бездоглядності, правопорушень;

-формування здорового способу життя гуртківців.

 

Директор ДЮКФП   - Мазур Дмитро Володимирович, Майстер спорту  з пауерліфтінгу,  кандидат в майстри спорту з армреслінгу, гирьового спорту та перетягування канату, тренер з пауерліфтінгу та перетягування канату.             

Вихованці Дмитра Володимировича є неодноразовими призерами обласних та Всеукраїнських змагань з пауерліфтінгу, армрислінгу та перетягування канату.

Методист ДЮКФП – Сорокін Сергій Анатолійович, вчитель-методист, відмінник освіти, керівник туристичного клубу «Блудний Грунь» та клубу юних друзів прикордонників «Пошук», суддя другої категорії зі спортивного туризму.

Вихованці туристичного  клубу є неодноразовими призерами обласних та Всеукраїнських змагань з спортивного туризму та орієнтування.

Гурток «Панкратіон» - керівник гуртка Москаленко Сергій Васильович, Майстер спорту міжнародного класу з карате. Вихованці Сергія Васильовича входять в збірну України з панкратіону і є призерами Міжнародних змагань з панкратіону та хортингу

Гурток «Дзюдо» - керівник гуртка Русін Володимир Миколайович, кандидат в майстри спорту з дзюдо та самбо. Його вихованці є неодноразовими призерами обласних та Всеукраїнських змагань з дзюдо.

Гурток «Кінний спорт» - керівник гуртка Кузнєцова Євгенія Анатоліївна, Майстер спорту з кінного спорту. Вихованці Євгенії Анатоліївни входять в збірну команду України з кінного спорту та є неодноразовими призерами Всеукраїнських та Міжнародних змагань.

    Гурток «Атлетична гімнастика» - керівник гуртка Скавінський Андрій Михайлович, кандидат в майстри спорту з перетягування канату, чемпіон України з перетягування канату. Його вихованці є неодноразовими призерами районних та обласних змагань з атлетичної гімнастики.

Гурток «Шахи» - керівник гуртка Дробот Сергій Петрович, Перший спортивний розряд.

Вихованці Сергія Петровича є неодноразовими призерами міських, районних та обласних змагань.

Гурток «Бокс» - керівник гуртка Савва Юрій Миколайович.         

Вихованці гуртка є неодноразовими призерами міських, районних, обласних та Всеукраїнських змагань з боксу.

Гуртки «Баскетбол» - керівники гуртків: Кривенко Тамара Володимирівна, вчитель фізичного виховання ЗЗСО №5 та Посєвіна Оксана Вікторівна, вчитель фізичного виховання ЗЗСО №4.

Гурток «Футбол» - керівник гуртка Ткаченко Юрій Борисович, вчитель фізичного виховання ЗЗСО№2

Гурток «Волейбол» - керівник гуртка Загарія Анатолій Михайлович, вчитель Скибинського ЗЗСО.

 

2. Спортивна робота.  

Пріоритетними видами спорту в ДЮКФП,  волейбол, футбол, баскетбол, бокс, дзюдо,  кінний спорт. З не олімпійських видів спорту є пауерліфтинг, панкратіон, шахи, спортивний туризм/

За 2019-2020 навчальний рік Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки здійснив фізкультурно-виховну роботу особистого річного плану та нормативних документів.

Гуртківці ДЮКФП приймають активну участь у спортивних змаганнях різного рівня, а саме: внутрішньо-клубні змагання, районі міжшкільні, районі змагання серед дорослих, обласні Спартакіади серед школярів, обласні юнацькі ігри, міжнародні турніри та чемпіонати України. Вагомих здобутків на міжнародній арені та на Всеукраїнських змаганнях здобули члени гуртків «Панкратіон», «Бокс», «Дзюдо» та «Кінний спорт».

За 2019-2020 навчальний рік ДЮКФП провів 16 масових заходів, до яких було залучено 350 чоловік.

Вихованці ДЮКФП за цей навчальний рік отримали 75 призових місць в обласних змаганнях, 56 призових місць у Чемпіонатах України  та Всеукраїнських змагань, 5 призових місць у Міжнародних змаганнях.

3. Стан розвитку матеріально-технічної бази.

Клуб орендує приміщення в Жашківській СПШ №1, пристосоване підвальне приміщення загальною площею 850 квадратних метрів. Жашківський ДЮКФП також працює на базі чотирьох  шкіл району: Жашківської № 2, № 4, № 5, та Скибинської .

Спортивна база цих шкіл, комплектація спортивного обладнання та інвентаря, умови проведення занять – одні з найкращих в районі.

В цьому році за кошти спонсорів та депутата міської ради Дігтяра Юрія Володимировича було придбано професійну аперкотну грушу та захисні шоломи  .

Дякуючи спонсорській  допомозі  Генерального директора  Вільда Бертольда Карла Алоіса та менеджер Ісаєнко Олексія Юрійовича Іноземного підприємства « Агро- Вільд Україна» була сформованна дитяча ігрова кімната, придбанні груші боксерської «Пуля» та боксерського манекена, депутата міської ради Бондаренка Олександра Анатолійовича за придбання професійного тренажера для перетягування канату, тренажера для розвитку плечових м'язів та туристичного спорядження, депутата міської ради Мурадяна Арама Мішаєвича за придбання професійного велотренажера "AIR BIKC" та тренажера для широчайших м'язів спини, депутата міської ради Кльоца Миколи Григоровича за придбання страхувальних систем.

 

Адміністрація ДЮКФП виносить подяку керівнику ТОВ «Кищенці» Корнелісу Хузінчха за допомогу в придбанні шкіряних диванів для тренерскої кімнати та перетяжку більярдного стола.

 

За допомогою депутата міської ради Гуменюка Віктора Анатолійовича була поповнена матеріальна база гуртка «Шахи» ноутбуком та прінтером для розробки іноваційних програм з шахів! 

У дитячо-юнацькому клубі запрацювала нова зона для тренування – стінка для скелелазіння., художнє оформлення якого зробив керівник гуртка "Образотворче мистецтво" Жашківського БДЮТ Крамаренко Тарас Володимирович. «Скальнік» облюбували не лише юні туристи, на сьогодні він один з найпопулярніших тренажерів. Випробувати свої сили скелелазаннї норовить ледь не кожен спортсмен ДЮКФП.

5. Методична робота.

Методична  робота в ДЮКФП здійснюється відповідно  до Законів України «Про освіту»,  «Про позашкільну освіту».

Робота методичних об´єднань  спрямована на удосконалення методичної підготовки, фахової майстерності керівників гуртків, удосконалення  методики проведення занять. Під час запланованих  засідань методичних об´єднань  обговорюються як організаційні, так і  науково-методичні питання та відкриті заняття гуртків.  Клубна робота ведеться згідно положення ДЮКФП та власного статуту. Річний план затверджується засновником.

 За підсумками проведення огляду-конкурсу серед ДЮСШ та ДЮКФП Черкаської області за 2019 рік Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки посів І місце.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора