A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки
Жашківської міської ради Черкаської області

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТРЕНЕРСЬКО-АТЕСТАЦІЙНИЙ СЕМІНАР З ПАНКРАТІОНУ ТА ГРЕПЛІНГУІ

Дата: 02.07.2020 16:11
Кількість переглядів: 275

22 червня 2020 року в Києві відбувся дводенний тренерсько-атестаційний семінар з панкратіону і грепплінгу, за підтримки Спортивного комітету України,  учасником якого був керівник гуртків  «Панкратіон» та «Бокс» Сергій Васильович Москаленко.

Протягом декількох днів на базі ДЮСШ №7, розташованої на Трухановому острові, проходили різноманітні майстер-класи для інструкторів та спортсменів з усіх регіонів країни.

Ця подія традиційна і проходить щорічно, згідно з календарним планом заходів, запланованих Федерацією панкратіону України. Як розповів віцепрезидент федерації, голова тренерської ради Сергій Чередниченко, навчання і атестацію в одну подію об'єднали не випадково:

«Це вже, скажімо так, традиція. Для того, щоб не просто пройти підвищення кваліфікації, удосконалити навички, вміння, знання та розвивати наших тренерів, а й одночасно з цим атестувати на інструкторські та майстерські ступені. Що ми успішно зробили в цьому році. Учасниками семінару стали тренери. Це наша основа. Тому що від них залежить, як буде проходити підготовка спортсменів нашої країни. Було багато охочих, ми нікому не відмовляли. Понад сто учасників на килимі. Всі задоволені. Все пройшло на високому рівні ».

Також Сергій Вікторович повідомив, що крім фахівців з панкратіону і грепплінгу, задіяли експерта по кросфіту. Так, було проведено теоретичний майстер-клас з функціональної підготовки. Керував майстер-класом по кросфіту Максим Путро, який в минулому був неодноразовим чемпіоном України з панкратіону і грепплінгу:

«Максим зараз активно займається кросфітом, має дуже високі досягнення в цьому напрямку. Було дуже цікаво послухати його. Для себе почув багато важливих моментів щодо підготовки спортсменів високого класу, використовуючи методики кросфіту», – поділився віце-президент ФПУ.

Практичні майстер-класи на семінарі проводили Сергій Чередниченко, Владислав Сорока (напрямок «грепплінг»), Ігор Наконечний, Сергій Соколюк (напрямок «панкратіон»), Петро Горюк (про теоретичні аспекти збереження контингенту юніорського віку), Алексан Мхітарян (про план підготовки спортсменів збірної України на прикладі збірної Києва).

Інновацією цього року на семінарі стало проведення майстер-класу з прикладного напрямку. Нагадаємо, що в Федерації панкратіону України нещодавно був створений комітет прикладного панкратіону. Голова цього комітету Олег Вєтров спільно зі своїм заступником Олександром Гусаком провели майстер-клас, присвячений роботі проти зброї, зі зброєю, проти декількох супротивників тощо.

Відзначимо, що дводенний семінар проходив з обов'язковим дотриманням рекомендацій МОЗ України та Головного державного санітарного лікаря України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора